Tech

Elon Musk közel jár ahhoz, hogy tényleg kinyírja a Twittert

Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Tovább fokozódik a Twitter krízise, sajtóértesülések szerint több száz dolgozó utasította vissza péntekre Elon Musk ultimátumát – írja a The Guardian. A helyzet a platform működését fenyegeti.

A vállalat ideiglenesen bezárta irodáit, a közösségi oldalon a felhasználók már búcsúztatják a Twittert.

Az irodákat hétfőig nem látogathatják a munkavállalók.

Musk korábban azzal állt elő, hogy a dolgozók fogadjanak el egy, a hosszú és magas intenzitású munkát kilátásba helyező nyilatkozatot, vagy távozzanak. Úgy tűnik, több száz munkavállaló döntött a cég elhagyása mellett, az érintettek között olyan mérnökök is vannak, akik a hibák kijavításáért és a szolgáltatás-kimaradások megelőzéséért felelősek.

Kérdés, hogy a platform képes lesz-e tovább működni. A Twitter dolgozók által használt alkalmazása már csütörtök este jelentősen lelassult, éjszakára a felhasználói verziónál is problémák adódtak.

Musk a helyzetre reagálva egy mémmel gúnyolta ki az oldal összeomlásáról tweetelőket. Azt is bejelentette, hogy rekordmennyiségű felhasználó van az oldalon.

A vállalkozó hosszú huzavona után 44 milliárd dollárért vásárolta fel a Twittert. Egyik első dolga az volt, hogy minden vezetőt kirúgott, később pedig további elbocsátások következtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik