Tech

Ne lepődjön meg, nem csak önnél őrült meg a Facebook

Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP

Nem önnél van a hiba, ha furcsa bejegyzéseket lát a Facebook hírfolyamában. Szerdán ugyanis idegenektől érkező, hírességeknek szánt furcsa posztok lepték el a közösségi oldal feedjét. A Twitteren legtöbbet emlegetett celebek közé tartozik például Eminem, a Metallica, Robert Downey Jr., Cara Delevigne és Emma Watson is. Az ismeretlen profilok többnyire rajongói posztokban, mémek kapcsán, vagy követőhajhász kiírásokban kapcsán taggelik be a hírességeket. Azonban olyan helyzet is előfordult, amikor az algoritmus véres, például kivégzéseket mutató képeket hozott elő – írja a hvg.

A hiba úgy tűnik, nem minden felhasználót érint, akit viszont mégis, és zavarja, hogy ismeretlenek posztjai lepik el hírfolyamát, az az adott oldalak kikövetésével orvosolni tudja a helyzetet.

A Downdetector szerint a felhasználók 43 százalékának vannak problémái az alkalmazással: 40 százaléknak kifejezetten a feedjével, 16 százalékuk pedig a weboldalt érintő problémákról számolt be. A problémák magyar idő szerint szerda reggel fél 8 körül kezdődtek, teszi hozzá a Metro. Ahogy az lenni szokott, a Facebook meghibásodásával sokan áttértek Twitterre, ahol Mark Zuckerberg oldaláról sorra osztják meg a mémeket.

A hiba hátteréről egyelőre nem sokat tudni, az anyavállalat Meta státuszjelző oldalán azt írják, nincs hiba a rendszerükben. Azonban nem kizárt, hogy a jelenségnek köze van a Facebook új feedjének bevezetéséhez, amelyről néhány hete írtunk.

Kapcsolódó
Látta már a Facebook nagy újdonságát?
A Facebook régóta bejelentett frissítése megérkezett, gyökeres változás azonban nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik