Tech

Látta már a Facebook nagy újdonságát?

Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP

A Facebook hírfolyamának régóta rebesgetett átalakítása a végéhez ért, és sokaknak már most elérhetővé váltak az új funkciók, derül ki a Meta bejelentéséből.

Mark Zuckerberg vállalata kettéosztotta a hírfolyamot: az új, Home elnevezésű fülön a platform algoritmusai által megszűrt, személyre szabott tartalmak lesznek megtalálhatók, míg a Feedsre kattintva barátaink, családunk, és az általunk követett Facebook-csoportok és -oldalak bejegyzései jelennek majd meg.

Meta

A hírfolyam átalakításáról néhány hónapja itt írtunk részletesen. Kiszivárgott céges e-mailekből arra lehet következtetni, hogy a vállalat ezen projektje egy kísérlet arra, hogy a rivális TikTokhoz hasonló, még addiktívabb platformot építsen a Meta a Facebookból, és így visszacsábítsák a fiatalokat a platformra.

A frissítés a Facebook-alkalmazás iOS-es és Androidos készülékeken is elérhető.

Ha valakinek még nem elérhető a frissítés, akkor sem érdemes szomorkodni, a vállalat szerint ugyanis az elkövetkezendő egy hétben minden készülékre megérkezik a frissítés. A két fület a gyorsbillentyű sávban lehet majd megtalálni. A sáv felosztása és elrendezése szokásainkhoz mérten idővel változhat, ugyanis a platform figyelni fogja, mennyi időt töltünk a Home, a Feed vagy egyéb fülökön – írja a Verge.

A frissítés után a vállalat állítása szerint a szűrt, érdeklődésünkkel egybevágó bejegyzéseket tartalmazó Home fül nyílik majd meg számunkra elsőként. A Feeds fülön belül külön almenüpontokban tudunk válogatni aközött, hogy ismerőseink, csoportjaink, vagy az általunk követett oldalak bejegyzéseit szeretnénk megnézni. Az új funkciókat videón is bemutatta Mark Zuckerberg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik