Tech

Jövőre végre megérkezhet a Tesla Cybertruckja

Robyn Beck / AFP
Robyn Beck / AFP

2023 nyarán úgy néz ki, végre tényleg piacra dobhatja a Tesla futurisztikus SUV-ját, a Cybertruckot. Elon Musk a Tesla második negyedéves pénzügyi beszámolója során elmondta, jövőre kezdhetik majd meg a gyártást. A prototípust már 2019-ben bemutatták és a közutakon is megjelent, de egyelőre szinte alig tudni valamit a modellről, melynek gyártását már többször eltolták – írja a TechCrunch.

Az elemzőkkel folytatott beszámoló során Musk kiemelte, az elektromos teherautó az egyszerűség és a gyártási fejlesztések egy újabb szintjét hozza majd el, bár a technikai specifikációkról semmit nem árult el a milliárdos. A befektetőket azonban azzal igyekezett megnyugtatni, hogy a Tesla csapata nagyon izgatott a Cybertruck fejlesztése miatt, és szerinte

jó eséllyel ez lehet a valaha volt legjobb termékük.

A tervek szerint a teherautót az 1,1 milliárd dollár értékű, austini gigagyárban fogják gyártani. A Tesla központjaként is szolgáló létesítményt áprilisban nyitották meg a Model Y crossover gyártására, amely egyes hírek szerint az Egyesült Államok legkelendőbb elektromos járműve. A Cybertruck gyártása már most három éves csúszásban van, és az egyik legkínosabb leleplezés is ehhez a modellhez köthető. A 2019-es bemutatásakor ugyanis törhetetlennek nevezett üvegét az első nyilvános teszt során szilánkosra törték.

A Tesla azt is elárulta, hogy a második negyedévben eladták bitcoin-tulajdonuk 75 százalékát.

A vállalat 963 millió dollárért szabadult meg kriptovalutái jelentős részétől, a megmaradt digitális eszközeinek értéke ezt követően 218 millió dollárra csökkent. Musk korábban rendszeresen kiállt a kriptovaluták mellett, többször is a jövő valutáinak nevezve azokat, ám az összeomlás után úgy tűnik, a dogecointól és a bitcointól is elpártolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik