Tech

PC-re és PS5-re is megjelenik a felújított The Last of Us

Naughty Dog / Playstation
Naughty Dog / Playstation

Ahogy az várható volt, rengeteg új játékot jelentettek be a Summer Game Fest 2022-es rendezvényén. A legnagyobb ezek közül egyértelműen a The Last of Us Playstation 5-ös remake-je volt. A meglepetés ereje viszont nem volt akkora, mint amekkorára a készítők számítottak, ugyanis néhány órával a leleplezés előtt kiszivárgott a remake híre.

A nextgen konzolra készített, komoly ráncfelvarráson átesett játék új címet és megjelenési dátumot is kapott: szeptember 2-ától lehet majd a beszerezni a The Last of Us: Part I-t. A remake tartalmazni fogja a Left Behind DLC-t.

A rendezvényen a Naughty Dog fejlesztőcég csapata a bejelentés mellett egy trailerrel is készült a rajongóknak, amelyből sugárzik, hogy milyen hatalmas munkát tettek bele a 2013-as videojáték feljavításába. A játékot az alapjaitól kezdve építették újjá PlayStation 5 konzolokra, azonban a hírek szerint nem csak a látvány lesz új. Az IGN szerint modernizálták a játékmenetet, az effektusokat, a harcrendszert, és az irányítást, valamint a hozzáférhetőségi opciókat is felfejlesztették.

A PlayStation 5-re érkező remake alapváltozata 70 euró, míg az extrább kiadások ára még drágább lesz, a legdrágább FireFly Edition pedig 100 euró lesz.

Ahogy arról korábban írtunk, a Sony nemcsak a konzolokon kíván terjeszkedni, hanem a PC-ken is. Ezt támasztja alá az is, hogy a God of War, a Marvel’s Spider-Man és megannyi kiváló játék után a felújított The Last of Us felújított változata is elérhető lesz majd PC-n.

A bejelentés során még az HBO által készített élőszereplős sorozatból is megmutattak egy képkockát, amin a Trónok harcából ismert Bella Ramsey-t láthatjuk Ellie szerepében, míg Joel megtestesítője Pedro Pascal lesz. A sorozat megjelenése 2023-ban várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik