Tech

Megváltozik a Telenor neve

Artur Widak/NurPhoto via Getty Images
Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Frissítünk!

A Telenor sajtótájékoztatóján közben hivatalosan is bejelentette az átnevezést. A Yettel márka bevezetése a mai nappal, 2022. január 27-én kezdődik. A Telenor Magyarország Zrt. neve hivatalosan március 1-gyel változik Yettel Magyarország Zrt.-re, így a Yettel márka hivatalos és teljes bemutatkozására is március 1-jén kerül sor. A cég ügyfeleinek a márkaváltással kapcsolatban nincsen teendőjük, az ügyfélszerződéseket és a szolgáltatások elérhetőségét a névváltás semmilyen módon nem érinti.

Korábban a HWSW Informatikai Hírmagazin nyomán megírtuk, hogy 2022 tavaszán nevet változtat az ország egyik legrégebbi mobilszolgáltatója, a cseh PPF befektetői csoport kezében lévő Telenor Magyarország. A szaklap legfrissebb értesülései szerint csütörtök délelőtt a szolgáltató hivatalosan is bejelenti majd az új nevet, ami ez lesz áprilistól:

Yettel.

Az új névvel kapcsolatos végleges döntés tavaly év végén született meg Prágában.

A Telenor Magyarországot 2018 júliusában vásárolta meg a norvég távközlési multitól a tavaly márciusban balesetben elhunyt cseh milliárdos, Petr Kellner befektetői csoportja. A cseh partner az ügylet során egyszerre tett ajánlatot négy régiós távközlési érdekeltségre, melyek közül a legkisebbet, a Telenor Montenegrót 2021-ben eladta a magyar 4iG Nyrt-nek – írja a lap.

Az adás-vételi megállapodás alapján az új tulajdonos a tulajdonszerzéstől számított 33 hónapig használhatta a Telenor márkanevet az érintett piacokon – ez a határidő eredetileg tavaly márciusban járt volna le, ám a HWSW korábbi információi szerint a PPF és a márkatulajdonos norvég Telenor csoport újabb egy évvel meghosszabbította a névhasználati licenc hatályát annak lejárta előtt, további többéves opciós joggal.

A PPF Csoport azonban nem licenceli tovább a Telenor brandet a régiós távközlési érdekeltségeinél. Ennek eredményeként tavasszal érkezik a Yettel márkanév és a vele járó új arculat, a szolgáltató ezen a néven működik tovább Magyarország mellett Szerbiában és Bulgáriában is.

Birkás Péter / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik