Tech

Új neve lesz a Telenornak

Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

2022 tavaszán nevet változtat az ország egyik legrégebbi mobilszolgáltatója, a cseh PPF befektetői csoport kezében lévő Telenor Magyarország – írja a HWSW informatikai szaklap nem hivatalos céges belső forrásra hivatkozva.

A változás oka, hogy a a PPF Csoport nem licenceli tovább a norvég ex-tulajdonostól a Telenor brandet a régiós távközlési érdekeltségeinél. Ennek eredményeként jövő tavasszal új arculat és új név is érkezik, de hogy mi lesz az a név, egyelőre hétpecsétes titok. Annyit tudni, hogy a korábban használt Pannonhoz nem tér vissza a cég, és nem is a cseh és szlovák piacokon bejáratott O2 lesz a befutó.

Az új márkát egységesen vezetik be a cégcsoport magyar, szerb és bolgár érdekeltségeinél, míg a cseh és a szlovák piacokon egy korábbi megállapodás alapján 2036-ig szinte biztosan használatban marad a spanyol Telefónicától 2013 óta licencelt O2 márkanév – írja a lap.

Miután Petr Kellner befektetői csoportja megvásárolta a norvég távközlési multitól a Telenor Magyarországot 2018 júliusában, 33 hónapig használhatta a Telenor márkanevet az érintett piacain, ami idén márciusban járt volna le, de egy évvel végül meghosszabbították a névhasználati licenc hatályát. Ezt a licencet tovább már nem fogják meghosszabbítani, így a márkanév végleg kivezetésre kerül a régiós piacról.

Kapcsolódó
Új neve lesz a Telenornak
De hogy mi, az egyelőre hétpecsétes titok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik