Tech

Már az egész földgolyó megépíthető LEGO-ból

LEGO Csoport
LEGO Csoport

Újabb kifejezetten felnőtteknek szánt készlettel rukkolt elő a LEGO, amiből ezúttal egy földgömb építhető meg. Az ötletet eredetileg a francia Guillaume Roussel álmodta meg és töltötte fel a LEGO Ideas oldalra, ahol a terv össze is gyűjtötte azt a 10 ezer szavazatot, ami ahhoz szükséges, hogy a dán játékgyártó megfontolja a terv hivatalos szettként történő értékesítését.

LEGO Csoport

Az egyedi ötlet meggyőzte a LEGO szakembereit, így 2022. február 1-től világszerte – így Magyarországon – is elérhető lesz a LEGO 21332 –  Ideas Earth Globe készlet, ami összesen 2585 alkatrészből áll, 20 széles és 40 cm magas. A végeredmény forgatható, minden földrész és óceán el van nevezve rajta, a speciális, felirattal ellátott elemek pedig fluoreszkálnak a sötétben.

LEGO Csoport

A dánok – az írógéphez, a Titanichoz és a birodalmi lépegetőhöz hasonlóan – tényleg a felnőtt rajongóknak szánják ezt a szettet, hiába áll építőkockákból, valójában nem játékról van szó, hanem egy díszről, amit büszkén ki lehet rakni egy lakásban a polcra. Mivel az idősebb korosztály a célcsoport, ezért az ár is elég borsos, a megjelenéskor 73 ezer forintot kell majd fizetni érte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik