Tech

A LEGO írógépe nemcsak gyönyörű, de vannak működő funkciói is

LEGO Csoport
LEGO Csoport

Újabb kifejezetten felnőtteknek szóló készletet dob piacra a LEGO július 1-én, amiből egy huszadik századi írógép közel 1:1 arányú modellje lesz megépíthető, méghozzá működő funkciókkal. A LEGO 21327 Typewriter szettért 72 990 forintot kér a dán játékgyártó, a készlet doboza 2079 alkatrészt tartalmaz, az elkészült építmény pedig 12 cm magas, 27 cm széles és 26 cm mély.

Bár a kész alkotással nem lehet gépelni, de a szettnek azért vannak működő funkciói: bármelyik gombot lenyomására mozgásba lendül a középen található betűkar, az írógépkocsi és az írógéphenger is mozog, a szerkezetbe ráadásul akár egy hagyományos papírlap is befűzhető.

A LEGO írógép eredetileg egy brit úriember, Steve Guinness tervei alapján készült, ami a rajongói ötleteket gyűjtő LEGO Ideas oldalra lett feltöltve. Az ottani közösség 10 ezernél is több szavazattal jutalmazta az építményt, aminek eredményeként a LEGO megvizsgálta, lehet-e belőle hivatalos készlet (a folyamatról itt írtunk bővebben), majd 2020 nyarán érkezett a bejelentés, hogy az ötlet némi átalakítást követően kereskedelmi forgalomba kerül. Különlegesség továbbá, hogy a csomag része Thomas Kirk Kristiansen, a LEGO Csoport elnöke által fogalmazott levél is, ami egyrészt befűzhető a gépbe, másrészt 43 különböző nyelvre is lefordítják.

Kapcsolódó
lego stormtrooper
Sose gondolta volna, mi segíthet elűzni a stresszt
A LEGO szettek építése legalább olyan jó hatással van a felnőttekre, mint a gyerekekre, csak másképp.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik