Tech

Nincs karácsony Kevin nélkül: jön a hivatalos Reszkessetek, betörők! LEGO szett

Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP
Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP

Ha valami felfoghatatlan oknál fogva idén egyetlen tévécsatorna sem adná le a klasszikus Reszkessetek, betörők! filmet, akkor sem maradunk Kevin nélkül, hiszen a LEGO bejelentette, hogy 2021. november 1-től világszerte elérhetővé válik a LEGO 21330 – Home Alone szett, amit természetesen a McCallister család karácsonyi kálváriáját bemutató film inspirált. A készlet az Ideas termékcsalád tagja, ami azt jelenti, hogy a dán játékgyártó egy rajongói ötlet nyomán készítette el a hivatalos szettet, az ötletgazda ezúttal az ukrán Alex Storozhuk, aki – a magyar „kollégájához” hasonlóan – részesülni fog az eladásokból befolyó bevételből.

LEGO Csoport A McCallister család ikonikus háza.

A 3955 alkatrészt számláló készletből a sokgyerekes família otthona, a McCallister ház mása lesz megépíthető, középen kinyitható homlokzattal, így belül láthatóvá válnak a film ikonikus jelenetei, természetesen kocka verzióban. Az épület mellé jár öt minifigura (Kevin, Kate, Harry, Marv és a kissrácot kezdetben megrettentő, lapátos Marley), illetve a szett része a betörők furgonja, továbbá az a fa, amin a főszereplő bunkere található, és nem hiányzik a házhoz vezető kötélpálya sem.

LEGO Csoport Kinyitva feltárulnak a berendezett belső terek.

Az építmény belsejében további utalások találhatók az itthon is hatalmas népszerűségnek örvendő filmre, így LEGO formában visszaköszön a hatalmas tarantula, a fürdőszoba, ahol Kevin először próbálja ki az arcszeszt, Marv arcán látszik a vasaló nyoma, csillan Harry aranyfoga, sőt még azt a tévét is megkapjuk, amiből elhangzik a Reszkessetek, betörők! legemlékezetesebb mondata, a

Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!

A megépített végeredmény elég méretes, 34 cm széles, 34 cm mély, illetve 27 cm magas, és az ára sem elhanyagolható, hiszen a LEGO Európában 250 eurót kér érte, ami azt jelenti, hogy hazánkban nagyjából 90 ezer forint környékén lesz beszerezhető a McCallister család kockaotthona.

LEGO Csoport Ott a tévé az ikonikus fekete-fehér filmmel a képernyőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik