Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images
Tech

Újabb magyar banknál érhető el a Google Pay

Az UniCredit Bank az Apple Pay októberi bevezetése után november 30-tól a Google Pay-jel való fizetést is lehetővé teszi ügyfelei számára. Az alkalmazás segítségével – mely minden, a bank által kibocsátott lakossági és vállalati betéti és hitelkártyával használható – egyetlen mozdulattal fizethetnek a felhasználók, gyorsan és egyszerűen.

A Google Pay használatához mindössze le kell tölteni az alkalmazást a Google Play áruházból, majd regisztrálni a felületen a bankkártyát – írja közleményében a pénzintézet. Az alkalmazás androidos mobilkészülékekre, tabletekre és okosórákra egyaránt telepíthető, a fizetéshez pedig az eszközt (szükség szerint annak feloldását követően) csak közelíteni kell a POS-terminálhoz: az elfogadást pipa jelzi. Az üzletekben való fizetés mellett a Google Pay használható weboldalakon, továbbá appon belüli fizetésre is azoknál az alkalmazásoknál, ahol a „Vásárlás a Google Pay használatával” gomb megtalálható.

A Google Pay alkalmazás bármely Android Lollipop 5.0 vagy újabb verziót futtató okostelefonnal és tablettel, illetve okosórákkal is használható, amennyiben a készülék támogatja az érintésmentességet lehetővé tevő NFC-t (Near Field Communication). Az alkalmazásban regisztrált kártyán tárolt adatok védelméről többszintes biztonsági védelem gondoskodik.

Ajánlott videó