Tech

A Microsoft feltámasztotta Gem Gézát

Microsoft
Microsoft

A Microsoft játékos módon lengette be még nyáron, hogy szívesen feltámasztaná a sokak számára kedves, másoknak inkább idegesítő Clippy-t (magyarul Gem Géza), aki az Office Segéd (Agent) funkció egyik ismert figurája volt hajdanán. A redmondi cég Twitter profilján tett közzé egy felhívást, hogy ha a bejegyzés több mint 20 ezer kedvelést kap, akkor „Gem Géza” elnyeri méltó helyét az emojik Valhallájában, és róla lesz formázva az Office programok gemkapcsot ábrázoló hangulatjele.

Mivel a 20 éve „kirúgott” szemöldökös gemkapocs visszatérésére indított poszt már két óra alatt 30 ezer lájkot gyűjtött össze, így a redmondi cégnek állnia kellett a szavát. Ennek mostanra lett látható eredménye: a Windows 11 novemberi kumulatív frissítése egy rakat új emojit tartalmaz, köztük a gemkapcsot is. Clippy tehát ugyan visszatért, egyelőre egy emotikon formájában.

Clippy először az Office 97-ben tűnt fel Office Segédként, hogy segítséget nyújtson és tippeket adjon a felhasználóknak. Pályafutása nem volt hosszú, a 2001-es Office XP-ből már kivették, ekkor egy külön blogbejegyzésben is elbúcsúzott tőle a Microsoft.

Microsoft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik