Tech

20 év után visszatérhet Gem Géza

Microsoft
Microsoft

A Microsoft játékos módon lengette be, hogy szívesen feltámasztaná a sokak számára kedves, másoknak inkább idegesítő Clippy-t (magyarul Gem Géza), aki az Office Segéd (Agent) funkció egyik ismert figurája volt hajdanán.

A redmondi cég Twitter profilján tett közzé egy felhívást, hogy ha a bejegyzés több mint 20 ezer kedvelést kap, akkor „Gem Géza” elnyeri méltó helyét az emojik Valhallájában, és róla lesz formázva az Office programok gemkapcsot ábrázoló hangulatjele.

Clippy először az Office 97-ben tűnt fel Office Segédként, hogy segítséget nyújtson és tippeket adjon a felhasználóknak. Pályafutása nem volt hosszú, a 2001-es Office XP-ből már kivették, ekkor egy külön blogbejegyzésben is elbúcsúzott tőle a Microsoft. A napokban egyébként egyszer váratlanul feltűnt egy Microsoft szolgáltatásban, a Teams egyik választható háttérképén, ami egy nosztalgiacsomag része.

Mivel a 20 éve „kirúgott” szemöldökös gemkapocs visszatérésére indított poszt már jócskán 20 ezer kedvelés felett jár (mindössze két óra alatt sikerült 30 ezer felé menni), a Microsoft jó eséllyel tartani fogja a szavát, bár hivatalosan még nem reagáltak a rendkívül pozitív visszajelzésekre.

Bill Gates és egy Clippy-nek öltözött kabala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik