Tech

Több millió Windows-felhasználót figyelmeztet a Microsoft

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Figyelmeztetést adott ki a Microsoft, miután kiderült, hogy a Windows különböző verzióinak új frissítései két komoly hibát is tartalmaznak – írja a Forbes.

A cég megerősítette, hogy minden jelenleg támogatott verzió, így a Windows 7, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11 és a Windows Server 2009-2022 felhasználói is tapasztalhatják, hogy a KB5007215-ös kódnevű csomag telepítése után rendellenesen működik a Microsoft Installer (MSI). Ez a komponens felel az operációs rendszeren belül a különféle alkalmazások telepítéséért, frissítéséért és javításáért. A hibák miatt előfordulhat, hogy a telepítés után a programok egy része használhatatlanná válik, miután a rendszer megpróbálja azokat frissíteni, vagy javítani, többek közt a Kaspersky biztonsági cég antivírus programjai.

Ezért értelemszerűen ajánlott várni a frissítéssel azoknak, akik nem tartják naprakészen a rendszerüket. Aki pedig tapasztalja a problémát, annak gyors megoldásként ajánlott eltávolítania a Windows-frissítést visszamenőleg a Windows Update segítségével. A legegyszerűbben ezt úgy tehetjük meg, hogy a rendszer keresőjébe begépeljük, hogy Frissítési előzmények keresése.

A Microsoft november 22-én közölte, hogy már elkészült a javítás, de az egyelőre még nem érhető el a felhasználóknak, jó eséllyel valamikor a közeljövőben várható az érkezése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik