Tech

Apple Watch 7: nagyobb, de nem nagy meglepetés az új okosóra

AFP
AFP

Az Apple szeptember 14-én tartott eseményén az iPhone 13 mellett megmutatta az Apple Watch 7-et is, ami némi frissítést hoz a sorozatban. Ugyan a harmadik negyedévig még egyelőre nem jelenik meg a viselhető kütyü, a bejelentésnek köszönhetően tudjuk, mire lehet számítani.

Az Apple Watch 7 ugyan megtartja a lekerekített sarkakat, de a vékonyabb peremeknek köszönhetően 20 százalékot nőtt a kijelzőterület az Apple Watch 6-hoz képest. Két új méretben lehet majd kapni, 41 mm-es és 45 mm-es változatban. Ugyan ez nem tűnik nagy dolognak, de utoljára az Apple Watch 2-nél érkeztek nagyobb méretek, akkor a 40 mm-es és 44 mm-es változatok, amiket most leváltanak az egy milliméterrel megnövelt méretek. A növelés előnye többek közt, hogy annyival nagyobb a képernyő, hogy 50 százalékkal több szöveg fér el rajta, illetve a szövegbevitel is könnyebb lesz, mivel a kijelzőre már ráfér egy teljes billentyűzet.

A vártakkal ellenben tehát radikális dizájnbeli változás nem történt, és egészségügyi funkciók terén sincs újdonság – jó eséllyel az Apple Watch 8 kapja meg a vérnyomás és a vércukorszint méréséhez szükséges szenzorokat.

Az új okosóra mindig aktív kijelzője zárt térben 70%-kal fényesebb leengedett kézzel, WR50-es vízállósági besorolással bír, IP6X porállóság jellemzi – sorolta a cég. Az akkumulátor az elődhöz képest ugyanaz maradt a 18 óra üzemidejével, de a töltése 33 százalékkal gyorsabban történik. Öt vadiúj színű alumíniumtokkal lesz választható.

Hivatalos magyar ár egyelőre nem került fel a cég weboldalára, ahogy az sem, hogy pontosan mikor jelenik meg az ősz folyamán.
A legfrissebb Apple-bejelentések:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik