Tech

Már az újgenerációs konzolok mellé is jók az új Philips tévék

A TP-Vision által gyártott, Philips márkanév alatt piacra dobott okostévék az elmúlt években nem véletlenül lettek egyre népszerűbbek (46 százalékkal nőtt az értékesített készülékek száma egy év alatt), hiszen a legtöbb modell kiváló kép- és hangminőséget biztosított olyan árcédulák mellett, amik versenyképesnek bizonyultak a meglehetősen komoly konkurenciával szemben. A frissen bemutatott készülékeivel a gyártó ráadásul (végre) szintet is lépett, hiszen az új Philips OLED+986 és OLED+936 modellek már a tavaly piacra dobott PlayStation 5 és Xbox Series X konzolok maradéktalan kihasználásához elengedhetetlen HDMI 2.1-es csatlakozókkal kerülnek forgalomba.

TP-Vision Philips OLED+986 okostévé.

Ennek hála adott a 120 Hz-es képfrissítés 4K felbontás mellett, a változó képfrissítési ráta (VRR), és gamer szempontból az sem elhanyagolható tulajdonság, hogy ezek a készülékek már 11 milliszekundumos (7 ms a platformtól és 4 ms a kijelzőtől) késleltetéssel dolgoznak, tehát akkor is megállják a helyüket, ha kompetitiív online küzdelmekben vesz részt az ember.

A 65 hüvelykes méretben érkező OLED+986 és a 48, 55 és 65 hüvelykes kiszerelésben is elérhető OLED+936 okostévék emellett a piacon egyedülálló módon támogatják az összes jelentősebb HDR-szabványt (HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision), mesterséges intelligenciával felvértezett 5. generációs P5 képfeldolgozó processzor dolgozik bennük, és természetesen megkapták a Philips tévék legjobb funkcióját, az immár négyoldalú Ambilight technológiát.

A korábbi modelleknél 20 százalékkal nagyobb fényerővel rendelkező (és így jobb képminőséget biztosító) OLED paneleket beégésgátló rendszere védi, ami logóérzékelőt is használ: a rendszer egy 32400 zónás rácsot figyel, amin pontosan érzékelhető a statikus tartalom, így fokozatosan csökkenthető a helyi fénykibocsátás intenzitása és elkerülhető a beégés, ráadásul anélkül, hogy megváltoznának a képernyő egyéb részei. A gyártó ígérete szerint ez a technológia a statikus képek 95 százalékánál – beleértve a logókat és játéktartalmakat is – meggátolja a beégést.

TP-Vision Philips OLED+936 okostévé.

Nem elhanyagolható fegyvertény továbbá, hogy az új Philips tévék 3.1.2 csatornás integrált hangprojekorral érkeznek, méghozzá a Bowers & Wilkins jóvoltából, így a készülékek hangélmény szempontjából biztosan többet fognak nyújtani a beépített hangszórós konkurens termékekhez képest. Az újdonságok Magyarországon novembertől kerülnek bevezetésre, arról ugyanakkor még nincs hivatalos információ, hogy a TP-Vision milyen árakon kínálja majd a 2021-es okostévéit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik