Getty Images
Tech

Nem tűri tovább a Google a „sugar daddy”-ket

A Google elkezdi eltávolítani a Play Áruházból azokat az alkalmazásokat, amelyek kompenzáció ellenében nyújtott szexuális kapcsolatok létesítését segítik elő. Ebbe beletartoznak a „sugar dating”  programok is, mivel olyan üzleti alapú viszony keresését támogatják, amelyben a tehetősebb fél anyagi támogatást nyújt a másik félnek találkozókért, szexért, szabadidős tevékenységekért cserébe.

Szeptember elsejétől kezdve a Play áruházba ennek értelmében nem kerülhetnek fel a „sugar daddy” és „sugar mommy” társkeresők, bár a keresőcég szó szerint ezeket a kifejezéseket nem használja a Play áruház frissített irányelveinek szövegezésében. Ezzel együtt a korábban közzétett sugar dating appokat kipurgálják, köztük meglehetősen nagy letöltésszámmal bíró programokat, egyes társkeresők a milliós számot is elérik.

Az Apple korábban már meglépte a dolgot, ám az App Store kínálatában még mindig elérhetők az úgynevezett „luxustárskeresők”, kérdés, hogy a Google esetében hogyan sikerül majd hatékonyan rendet vágni.

Ajánlott videó