Élet-Stílus

Elmenekült Dubajból a brit influenszer, mert kiderült, hogy prostitúció miatt nyomoznak utána

Jorg Greuel / Getty Images (illusztráció)
Jorg Greuel / Getty Images (illusztráció)
A probléma az lehetett, hogy egy sugar daddy-közvetítő amerikai honlapot használt, ami Angliában legális, de az emírségekben még a az oldal megnyitása is illegálisnak számít.

A 22 éves brit infulenszer, Bayley Jacob elmenekült Dubajból, miután a rendőrség prostitúcióval kapcsolatos nyomozásának látókörébe került, de a nagymamája szerint „semmi rosszat nem tett”, és harcolni fog az ellene felhozott vádak ellen – írja a Daily Mail.

Az Instagramon korábban 85 ezer követővel azért kellett elhagynia az országot (valamint feltételezhetően az Instagramot is), mert a dubaji hatóságok szerint prostitúciót követett el azzal, hogy bejegyzést tett közzé egy Seeking Arrangement nevű sugar babyket és sugar daddyket közvetítő oldalon, miközben Dubajban volt.

Nem prosti és nem pornós, de pénzért szexel, mi az?
Több ezren keresnek eltartót az interneten, üdv a sugar babyk és sugar daddyk világában.

Ezen az oldalon – aminek a használata az Egyesült Királyságban legális, de az Egyesült Arab Emírségekben még a felkeresésre is törvénybe ütközik – utazásokkal, luxus vacsorákkal és drága ajándékokkal lehet elhalmozni az erre kiszemelt felhasználókat.

A Sun forrásai szerint a Jacob elleni nyomozás része volt az utazási szabályok kijátszásával Dubajba utazó influenszerek elleni fellépésnek.

Jacob nagymamája azonban, aki nem kívánta magát megnevezni, ma cáfolta az influenszerrel szemben felhozott vádakat, és azt mondta, hogy unokája „harcolni fog ellenük”. Leicesteri otthonából a következőket mondta a lapnak:

Jelenleg is folyik a nyomozás, de amit állítanak, az mind ostobaság. Nem vett részt semmilyen prostitúcióban.

Majd azt is hozzátette, hogy az unokája ügyvédeket fog fogadni, és felveszi a kesztyűt. A harc részeként feltételezhetően az Instagram-profilját is elérhetetlenné tette.

Bayley Jacob, aki mostanra visszatért Londonba, állítólag ezt írta a dubaji vakációja alatt a neten:

Valami kölcsönösen előnyöset keresek, és valakit, aki mentorálhat engem. Nem keresek senkit, aki fukar és hamis, ezért kérlek, ha ilyen vagy, ne írj nekem üzenetet. Volt már néhány sikeres megállapodásom a múltban.

Dubajban ezt posztot szexre való felkérésnek tekinthetik, ami akár hat hónapos börtönbüntetést is vonhat maga után.

Jacob nagymamája azonban azt mondta, hogy az influenszer ellen nem emeltek vádat, és az ügyet most a nő ügyvédei intézik.

Mit fognak gondolni a követői? Remélem, ők is rájönnek, hogy ez az egész egy baromság, de azt hiszik majd, amit el akarnak hinni

– mgyarázta az aggódó nagymama az unokájáról, akit gyakran mutatta be az Instagramon a luxust, amiben él. Például rendszeresen pózolt bikiniben a világ minden táján, csillogó helyszíneken, a Daily Mail össze is gyűjtött pár képet a munkásságából.

Annak ellenére, hogy vizsgálat indult ellene, márciusban engedélyezték neki, hogy elhagyja Dubajt, és Bali felé vegye az irányt. Az influenszer mostanra visszatért Londonba, és nem válaszolt a megkeresésre.

A brit külügyminisztérium szerint az ügy a dubaji hatóságok hatáskörébe tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik