Tech

Lájkokat elrejtő kapcsolót tesztel az Instagram

Anadolu Agency/Getty Images
Anadolu Agency/Getty Images

Korábban írtunk róla, hogy az Instagram a lájkszámláló eltüntetésével próbálná levenni a nyomást a felhasználókról, aminek a tesztelését már 2019-ben elkezdték Kanadában, majd később más országokban is. A változtatás lényege, hogy a hírfolyamban szembejövő posztok alatt nem látszódna, hogy pontosan hány lájkot kapott egy bejegyzés: csupán az, hogy valakinek tetszik, és még másoknak is. A felhasználók ugyanakkor természetesen megnézhetnék, hogy a saját fotóikra hány lájk érkezett.

Most újabb körhöz érkezett a fejlesztés: a közösségi platformon jelenleg egy kapcsolót tesztelnek a fejlesztők, amivel mindenki a maga preferenciája szerint választhatná ki, hogyan szeretné látni a posztokat – írja a CNN. Az alábbiak közül lehet választani: senkinél ne jelenjen meg a lájkok száma, csak a saját posztoknál látszódjon a lájkok száma – vagy egyszerűen minden maradjon úgy, ahogy van.

A kapcsolót globálisan tesztelik egy szűkebb körben, így tehát akár már magyaroknál is megjelenhet – de mivel nem széleskörű élesítésről van szó, nem mindenkinél.

Reméljük, hogy a lájkokból fakadó nyomás elmúlik az újításunkkal, és mostantól mindenki arra fókuszálhat, hogy olyan dolgokat osszon meg, amiket szeret

– írta korábban az Instagram közleményében. A végső cél tehát az, hogy az emberek olyan tartalmakat tegyenek közzé, ami közel áll a szívükhöz, ne olyanokat, amivel a külvilágnak üzennek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik