Tech

Ne lepődjön meg, ha nem látja a lájkokat az Instagramon

Korábban mi is írtunk róla, hogy az Instagram a lájkszámláló eltüntetésével próbálná levenni a nyomást a felhasználókról, az újítást már több országban is tesztelték. Ezen a héten globálisan is elindítják a tesztüzemet, így már bármelyik országban felfigyelhet arra, hogy nem látja mások képei alatt a számokat. Az érintett felhasználók most már nem azt látják a posztok alatt, hogy pontosan hány lájkot kapott egy kép, a platform csupán azt jelzi a feedben, hogy valakinek tetszik, és még másoknak is. A felhasználók ugyanakkor természetesen megnézhetik, hogy a saját fotóikra hány lájk érkezett.

A rendszert elsőként Kanadában próbálták ki, később pedig Ausztráliában, Új-Zélandon, Írországban, Olaszországban, Japánban és Brazíliában is eltűntek egy időre a lájkszámlálók. Az első visszajelzések alapján a felhasználóknak kifejezetten tetszik a megoldás: egyesek elmondása szerint a lájkszámláló nélkül sokkal jobban fókuszálnak a tartalom minőségére, nem a lájkok számát nézik meg először ösztönösen, hanem a felvételt.

„Reméljük, hogy a lájkokból fakadó nyomás elmúlik az újításunkkal, és mostantól mindenki arra fókuszálhat, hogy olyan dolgokat osszon meg, amiket szeret – írta korábban az Instagram közleményében. A végső cél tehát az, hogy az emberek olyan tartalmakat tegyenek közzé, ami közel áll a szívükhöz, ne olyanokat, amivel a külvilágnak üzennek.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik