Tech

Egy baki miatt váltak láthatatlanná a lájkok az Instagramon

AFP
AFP

Az Instagram fejlesztői véletlenül kicsit erősebben tenyereltek rá a gombra, így egy eredetileg szűkebb körben tervezett, végül sokkal több felhasználót érintő teszt során többek számára is eltűntek a lájkok a hírfolyamban listázott bejegyzésekről.

A userek nem látták a posztok alatt, hogy pontosan hány lájkot kapott egy kép, a platform csupán azt jelezte a feedben, hogy valakinek tetszik, és még másoknak is. Az Instagramot birtokló Facebook szóvivőjének elmondása szerint nem szándékosan történt a dolog, véletlenül több embert adtak hozzá a teszthez.

A közösségi oldal már 2019-ben elkezdte tesztelgetni, milyen lenne, ha elrejtené a lájkszámlálót. A felhasználók ugyanakkor természetesen megnézhetik, hogy a saját fotóikra hány lájk érkezett, de mások tartalmairól eltűnne a számláló.

Reméljük, hogy a lájkokból fakadó nyomás elmúlik az újításunkkal, és mostantól mindenki arra fókuszálhat, hogy olyan dolgokat osszon meg, amiket szeret”

írta akkoriban az Instagram. 2018-ban Kanadában már elkezdték a rendszer próbálgatását, és akkor kimondottan pozitív visszajelzéseket kaptak a felhasználóktól, többen számoltak be arról, hogy posztoláskor nem az járt a fejükben, hány kedvelést fognak kapni, hanem hogy tényleg számukra fontos dolgot osszanak meg.

Kérdés, hogy az évek óta tesztelt módosításból végül tényleg lesz-e valami, és hogy bevezetik-e világszerte.

Kapcsolódó
Sokan örülnek az eltűnt lájkoknak
A fogadtatás egyelőre úgy tűnik, kimondottan pozitív.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik