Tech zöldövezet

Szokatlan szemszögből mutatja be Magyarországot a National Geographic

National Geographic
National Geographic

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában szokatlan szemszögből, felülről mutatják be Magyarországot. A káprázatos légi felvételeken többek között a Hortobágy, a budapesti háztetők, a Szigligeti vár, a Balaton, a Bokodi-tó és Szentkirályszabadja lesz látható. A Magyarországról készült epizódot harminc országban fogják sugározni.

A National Geographic sorozata hat részben mutatja be Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország világhírű, vagy épp alig ismert természeti, kulturális és építészeti értékeit. Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják a nézők elé a 21. századi Európát, de közben a múltba is visszakalauzolnak a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékei révén, illetve érintetlen természeti tájakat is ismertetnek.

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan kivételes helyszíneket választott be, amelyek az ország büszkeségének számítanak. Az epizód bemutatja a Zsolnay építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket, ilyen kerámia borítja például a Mátyás templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

National Geographic

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vették, az epizódban megismerhetjük a komplexum történetét is. A laktanya 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat.

Ez az ország „szellemvárosa”, nem csoda, hogy helyet kapott a magyarországi részben.

A National Geographic csapatát lenyűgözte a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is, ezért ott is forgattak, de az epizódban az ország termálfürdői, hatalmas kastélyai, a Városliget és a soproni tévétorony is felbukkan. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhető az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a Szigligeti vár.

A magyarországi rész április 11-én este kilenc órakor lesz látható a National Geographic csatornán. A sorozat többi epizódja minden vasárnap este kilenckor tekinthető meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik