Tech

Fontos frissítés érkezik az újabb Samsung mobilokra

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Hamarosan a Galaxy S20 sorozat (S20, S20+, S20 Ultra, S20 FE) és a Note20 sorozat (Note20, Note20 Ultra) készülékein, valamint a Galaxy Z Fold2 és Galaxy Z Flip eszközökön is elérhetővé válik a One UI 3.1 szoftverfrissítés, ami elsőként a Galaxy S21 5G széria tagjaival mutatkozott be. Az új rendszerrel például a felsorolt eszközökön is megjelenik az Okos felvétel funkció, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók több állóképet és videóformátumot rögzítsenek egyetlen érintéssel.

A fotók elkészítése után immáron a korábbinál több lehetőséget érhető el az utómunkához: a Radír eszközzel a fotók még pontosabban javíthatók, kivághatók nemkívánatos részleteket a képekről anélkül, hogy hosszas kézi szerkesztésre lenne szükség. Elég egy érintés a kérdéses területre és a rendszer automatikusan kijelöli és törli a zavaró tárgyakat.

A One UI 3.1 emellett továbbfejlesztett érintéses autofókuszt és automatikus exponálást hoz,

így a fotók fókuszálása és a fényerő beállítása minden eddiginél könnyebb. A képernyő balra- vagy jobbrahúzásával a fényképek fényereje még az elkészítésük előtt beállítható. Újdonság a Többmikrofonos Felvétel funkció is, amivel a Professzionális Videó módban lehetőség nyílik a hangok egyidejű rögzítésére a telefonnal és az olyan csatlakoztatott Bluetooth eszközökkel, mint például a Galaxy Buds Pro, a Buds Live, vagy a Buds+.

Ezek mellett a Beállítások között elérhető a One UI 3.1 új Szemkímélő szűrő módja, ami automatikusan állítja be a kibocsátott kékfény szintjét a napszaktól függően. A frissítéssel a megosztás előtt mostantól könnyedén eltávolíthatók a fotók készítési helyének metaadatai, illetve a Személyes megosztás segítségével a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mely személyek számára, milyen hosszú ideig legyen elérhető a megosztott tartalom.

Az új rendszernek hála még gyorsabb lehet a váltás a telefon és a táblagép között, a Galaxy Buds Pro, a Buds Live és a Buds+ eszközökön elérhető Automatikus váltás funkció pedig lehetővé teszi, hogy a hang is kövesse a Galaxy eszközök közötti váltásokat. A Galaxy Buds Pro fülhallgatóval elérhető 360 Audio pedig a korábbinál valósághűbb és magával ragadóbb hangzást biztosít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik