Tech

Hatalmas aksit kapott a Samsung új középkategóriás telefonja

Samsung
Samsung

A Samsung a napokban rántotta le a leplet a Galaxy F62 névre keresztelt készülékéről, aminek az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy az átlaghoz képest hatalmas, 7000 milliamperórás akkumulátort kapott, ami ráadásul már tudja a 25 wattos gyorstöltést és a töltésmegosztást is. Csak összehasonlítás képpen: a gyártó legutóbbi, félmilliós csúcstelefonjában, a Samsung Galaxy S21 Ultrában egy „mindössze” 5000 milliamperórás telep kapott helyet.

A Samsung Galaxy F62 burkolata alatt egy 7 nanométeres gyártástechnológiával készült Exynos 9825 chipset kapott helyet, méghozzá 6 vagy 8 GB RAM társaságában. A háttértár 128 GB, de SD-kártyával akár 1 TB-ig bővíthető, és nem kell lemondani a dualsim lehetőségről sem.

A kijelző 6,7 hüvelykes, FHD+ felbontású AMOLED panellel, a képernyőbe vágott lyukban egy 32 megapixeles kamera kapott helyet, míg a hátlapon négy egység található: egy 64 megapixeles főkamera, egy 12 megapixeles ultraszéles lencse, továbbá egy 5 megapixeles makró és egy szintén 5 megapixeles mélységszenzor. Operációs rendszerből az Android 11-et kapta meg a készülék, méghozzá a Samsung fejlesztette One UI 3.1 kezelőfelület kíséretében.

Samsung

A középkategóriás készülék ára forintra átszámolva, 6 GB memóriával nagyjából 97 ezer forint, míg a 8 GB-os verzió 105 ezer forint körül alakul, ami elég korrekt összeg a fenti specifikációk tekintetében. Az egyetlen probléma, hogy a Samsung egyelőre csak Indiában tervezi piacra dobni a Galaxy F62-t, és elég nagy rá az esély, hogy Európába sosem jut el ez a modell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik