Tech

A Samsung sem fog töltőt adni a mobiljai mellé

Getty Images
Getty Images

Az Apple tavaly ősszel mutatta be az iPhone 12 modelleket, amik többek között azzal keltettek nagy visszhangot, hogy a gyártó az új készülékek dobozából már kihagyta a korábban teljesen megszokottnak számító töltőfejet és a fülhallgatót. A konkurensek azonnal különféle posztokkal reagáltak erre a közösségi médiában, köztük a Samsung is, azonban a dél-koreai gyártó nem sokkal később törölni kezdte azokat a bejegyzéseket/hirdetéseket, amik a cupertinói cégen élcelődtek. Nem véletlenül: mint kiderült, a nemrég bemutatott Samsung Galaxy S21 telefonok mellé már nem kerül füles és töltőfej, és ez idővel a jövőbeli telefonok esetében is így lesz.

A dél-koreaiak elmondása szerint viszont törekedni fognak a fokozatosságra. Patrick Chomet, a Samsung vásárlói élményért felelős részlegének vezetője a cég egyik sajtónak szánt kérdezz-felelek oldalán ejtett el ezzel kapcsolatban információkat. Egy újságírói kérdésre Chomet azt válaszolta, hogy a telefon mellé csomagolt töltők és fülhallgatók fokozatos elhagyásával a Samsung a fenntarthatósághoz szeretne hozzájárulni, és egyben a vásárlóknak is jobb, akiknek így nem kell egy újabb felesleges töltőt tárolniuk.

Az még kérdéses, hogy a „fokozatosság” a gyakorlatban miként néz majd ki, és mely modellek dobozában lesz még töltőfej. A TechRadar szerint egyelőre az vehető biztosra, hogy magától értetődően a Galaxy S-széria jövőbeli szériáihoz már nem járnak a kiegészítők (a Galaxy S21 dobozából kiindulva), és nagy rá az esély, hogy a Galaxy Note sorozat soron következő csúcsmodelljével is ez lesz a helyzet.

Kapcsolódó
samsung galaxy s21
Galaxy S21 család: megérkezett a Samsung csúcsmobilok új generációja
A korábbi bejelentésnek megfelelően a Samsung január 14-én bemutatta a legújabb okostelefonjait. Megvannak a pontos specifikációk, az árak és a megjelenési dátum is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik