Tech

Hasznos letöltős funkción dolgozik a YouTube

Getty Images
Getty Images

Sokan nem csak a reklámoktól való szabadulás miatt kedvelik az előfizetős YouTube Premium csomagot, hanem az offline videónézést támogató letöltés miatt is. Az Android Police forrásai szerint a videómegosztó fejlesztői már tesztelnek egy új funkciót, ami ezt a lehetőséget is feljebb szintre emelné.

Minden jel arra utal, hogy a jövőben a YouTube-fiókba való bejelentkezés után a felhasználó által használt eszközök szinkronizálódnának egymással, így a táblagépre letöltött videók például a telefonon is nézhetővé válnának. Ez akkor különösen hasznos, ha valakinek például lemerül az egyik eszköze, és a másikon szeretné folytatni a videónézést, de arra nem töltötte le külön az adott tartalmat.

Az újítás a YouTube androidos appjának bétájában már megtalálható, de egyelőre még nem használhatja a nyilvánosság. Kérdéses, hogy élesben mikor jelenik meg, hiszen egyelőre csak egy kísérleti funkcióról van szó. Biztató viszont, hogy az anyacég Google több szolgáltatásában is fejleszti a szinkronizációs lehetőségeket, nemrég arról tájékoztatta a netezőket, hogy a Chrome-felhasználók számára egyszerűbbé válik a jelszavak, fizetési és belépési adatok használata a különféle eszközök közt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik