Tech

Bécsi merénylet: a Facebook bekapcsolta legszomorúbb funkcióját

Hétfő éjjel terrortámadás történt Bécsben, öt ember meghalt, köztük egy elkövető. Még nem tudni, pontosan hány elkövetője volt a merényletnek, azt viszont már sejtik a hatóságok, hogy előre megtervezett akcióról lehetett szó. Az áldozatok száma valószínűleg még nőni fog, 15 ember került kórházba, heten súlyosan sérültek.

Ennek apropóján a Facebook bekapcsolta a Személyes biztonság ellenőrzése nevű fejlesztését, amit eredetileg természeti katasztrófákhoz készítettek, ám az utóbbi években sajnos a terrortámadásoknál is használják. Amikor emberek számára veszélyes, vagy tragikus esemény (például földrengés, hurrikán, tömeges lövöldözés, épület összeomlása) történik, a globális válságjelző szervezetek értesítik a Facebookot, és a felhasználók is hamar elárasztják a hírfolyamot a bejegyzéseikkel. A közösségi oldal ekkor aktiválja a „Személyes biztonság ellenőrzése” funkciót, ami után értesítést küld az érintett területen tartózkodóknak, és azt kéri tőlük, hogy adjanak visszajelzést a hogylétükről.

Akik az ellenőrző funkció értesítésére kattintanak, azt is láthatják, ha bármelyik ismerősük jelezte, hogy biztonságban van. Ha semmilyen értesítést nem kapnánk, ezen a linken lehet megnézni a felületet.

Fotó: 24.hu

Iszlamista terrortámadás Bécsben: négy civil meghalt, az egyik merénylőt lelőtték
Hétfőn este felfegyverzett támadók nyitottak tüzet egy zsinagógánál. Egy támadót lelőttek, egyet elfogtak, és legalább egy elkövető szökésben van. A főváros egyes részeit lezárták. A lakosságot pedig arra kérték, maradjanak otthon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik