Tech

Mától itthon is elérhető a Facebook randioldala!

facebook dating
facebook dating

A mai nappal Európában, így Magyarországon is elérhetővé vált a Facebook Társkereső, ahol bárki létrehozhatja a saját randiprofilját – írja az NLC. Az okostelefonos Facebook-applikációban a jobb sarokban található ☰ ikonra kell kattintani, ott lesz elérhető a Társkereső opciót. Az új szolgáltatást fokozatosan aktiválódik a felhasználók iOS-es és androidos telefonjain futó Facebook alkalmazásban, így

időbe telhet mire mindenkinél elérhetővé válik.

Ezzel a különálló társkereső felületre jutunk, ahol egy olyan külön profilt kell létrehozni, ami csak a keresztnevet és az életkort mutatja az érdeklődőknek. Ide maximum 9 fotót lehet feltölteni, és egy sor kérdésre kell válaszolni, a rendszer így térképezi fel az érdeklődésünket, ezzel megkönnyítve az ismerkedni vágyók közti csevegés megkezdését. A rendszer elemzi továbbá a korábban kiosztott lájkokat, és ezek alapján ajánl olyan jelölteket, akikkel egyezik az ízlésünk. A profilunkon saját, korábbi facebookos vagy instagramos posztjainkat is linkelhetjük, viszont ez „kívülről” nem fog látszani, azaz csak azok találhatnak majd rájuk, akik maguk is regisztráltak a Facebook Társkereső felületén.

facebook dating
Fotó: Facebook

Míg a konkurens Tinderen előfordul, hogy belebotlunk egy-egy korábbi exünkbe, a Facebook igyekszik ezt a kellemetlenséget megspórolni a felhasználóknak. Akár teljesen letiltható, hogy az algoritmus a saját ismerőseinket kezdje ajánlgatni, így biztosan csak olyanok közül válogathatunk, akikkel még korábban nem találkoztunk. Annak, aki mégis valamelyik ismerősével szerezne randizni, ott lesz a „titkos szerelem”, azaz a Secret Crush opció, ami lehetővé teszi, hogy bejelöljünk valakit, az ismerőseink közül, ám ő erről csak akkor fog értesülni, ha ő maga is Secret Crushnak jelölt minket.

A Tinderrel ellentétben itt nem kell megvárni, hogy a kiszemeltünk is kiválasszon minket, azonnal írhatunk a szimpatikus felhasználóknak, ugyanakkor, ha valaki nem kíváncsi az üzenetek küldőjére, egy kattintással letilthatjuk az illetőt, aki ezt követően többé nem tud kapcsolatot kezdeményezni.

További funkciók:

  • Történetek: ez a felület lehetővé teszi hogy a felhasználók Instagram vagy Facebook Storyk megosztásán keresztül mutassák be magukat a Társkeresőt használóknak
  • Közös események és csoportok: ez a funkció a hasonló érdeklődésű körű felhasználók felkutatását teszi lehetővé, ha a felhasználó megosztja a Facebook Társkeresővel a Facebook fiókjában szereplő események és csoportok listáját. Ezen a felületen például meg lehet nézni, hogy fent van-e a Társkeresőn olyan személy, aki egy olyan kisállatos csoport tagja, amelynek tagjai vagyunk.
  • Videós randi: ha két felhasználó párba áll a Társkeresőn,  videochatet is indíthatnak egymással a közös chaten elérhető videóikonon keresztül. Ha az egyik fél videhívást kezdeményez, a másik félnek is jóvá kell hagynia azt, mielőtt a hívás létrejön a két fél között. A hívó felek keresztneve és profilfotója is látható a hívás indításakor.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik