Tech zöldövezet

Samsung hőszivattyúk – ClimateHub és TDM Plus újítások (x)

2020-ban megújult a Samsung lakossági hőszivattyúinak új R32-es hűtőközegű sorozata, a ClimateHub. Az új beltéri egységek 200 és 260 literes beépített tartállyal rendelkeznek, kiegészítő termosztáttal több zóna egyedi szabályozására alkalmasak, elérhetők Wi-Fi-n a Samsung SmartThings alkalmazásán keresztül, továbbá napelemmel ellátott okos otthonokba is integrálhatók. Egyaránt képesek használati melegvíz és fűtő-/hűtővíz előállítására is (akár 70 °C kilépő vízhőmérséklet), mindezt kimagasló energiahatékonysági mutatók, és alacsony zajterhelés mellett.

Kétféle kialakításban érhetők el: hagyományos split, vagy mono – ez utóbbi esetben a kültéri egységben találhatók a hidronikus elemek, így nincs szükség a hűtőközeg épületbe vezetésére, mivel a beltéri egységhez már csak vízcső csatlakozik. Ez nagymértékben megkönnyíti a rendszerek telepítését is. Mindemellett beépített tartály nélkül is elérhető mindkét típushoz beltéri egység, így akár már meglévő nem Samsung tartály is integrálható a rendszerekbe. Az optimális rendszer kialakítását segítik a méretező és szimulációs szoftverek, melyekkel az aktuális igényekhez igazíthatók a gépek, és rálátást nyerhetünk akár a hatékonysági mutatókra, vagy a várható üzemeltetési költségekre.

A ClimateHub mellett megújult az egyedülálló TDM Plus sorozat is. Ezeknél az R410A közegű rendszereknél a levegő-víz és levegő-levegő hőszivattyúk előnyös tulajdonságai ötvöződnek, ugyanis a vizes beltéri egység mellett lehetőség van akár 7 db direkt elpárologtatós beltéri (oldalfali, légcsatornázható vagy parapet készülék) csatlakoztatására is egyetlen kültéri egységnél. Ez lehetőséget ad a felületfűtés és -hűtés mellett a nagyobb hőterhelésű helyiségek aktív hűtésére, vagy akár a magasabb páratartalmú légterek szárítására. Az új sorozat így alkalmas a legújabb Wind-Free beltéri egységekkel együtt is biztosítani a tökéletes komfortot az otthonokban.  A napelemes csatlakozás, valamint az okos hálózatba integrálás ezeknél a gépeknél szintén lehetséges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik