Tech

A PS4-nél is nagyobb siker lehet a PlayStation 5

Idén ősszel kerülnek a boltokba az újgenerációs konzolok, az Xbox Series X, illetve a két változatban érkező PlayStation 5, és az utóbbi géppel kapcsolatban egyre nagyobbak az elvásárok. A tajvani DigiTimes szerint a Sony gyártópartnerei minimum 120 millió géppel kalkulálnak, ráadásul öt éven belül, és amennyiben ezek a várakozások reálisak, a PS5 még az elődjénél is nagyobb siker lehet.

A PlayStation 4 2013 őszén került forgalomba, az elmúlt közel hét évben nagyjából 110 millió példányt szállítottak le belőle a kereskedőknek, és ebből 102 millió biztosan gazdára talált. Ezzel az eredménnyel a PS4 a Sony második legsikeresebb gépe lett a 155 millió példányban értékesített PlayStation 2 után.

A számokból azért jól látszik, hogy a partnerek várakozásai rendkívül optimisták, aminek az lehet az alapja, hogy a Bloomberg beszámolója szerint a Sony a korábban tervezettnél jóval több legyártott készülékkel készül az őszi premierre és a rákövetkező negyedévére. A cég eredetileg 5-6 millió konzol leszállítását tervezte erre az időszakra, azonban a koronavírus-járvány olyan pozitívan hatott a videójáték-piacra, hogy a Sony jelenleg már 10 millió gép legyártását tervezi 2021 első negyedévének végéig.

Van egy piac, aminek jót tett a koronavírus
A Nintendo Switch eladások a duplájára nőttek tavalyhoz képest, és még az öregnek számító PS4 és Xbox One is profitált a járványból.

Az öt év alatt legyártott 120 millió konzol persze még ennek fényében is túlzóan optimista, de az vitathatatlan, hogy a Sony a PlayStation 4-gyel messze elhúzott a Microsoft mellett (Xbox One-ból közel 50 milliót értékesítettek 2013 óta), és figyelembe véve, hogy a PlayStation 2-vel egyszer már sikerült 150 millió felé jutniuk, a PS5 esetében sem elképzelhetetlen, hogy képes lesz túlszárnyalni az elődjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik