Tech

Érdekes újítással érkezhet a PlayStation 5

A Sony június elején mutatta be, hogy pontosan milyen külsővel érkezik az idén ősszel megjelenő PlayStation 5 két verziója, és a dizájn igencsak különbözik attól, amit a gyártó korábbi konzoljaitól megszokhattunk. Egy most kiszivárgott fotósorozat ráadásul arra enged következtetni, hogy a gépnek nemcsak a formája lesz egyedi, de a különlegest hatást keltő oldallapokat cserélni is lehet – korábban ilyen mértékű atalakításra nem volt lehetőség egyetlen PlayStation konzol esetében sem.

Balra a lemezmeghajtó nélküli, jobbra a lemezes PS5. Fotó: SIE

A fotók alapján a panelek elméletileg le- és felpattinthatók lesznek, viszont mivel a Sony hivatalosan egyelőre még semmilyen formában nem utalt erre, az is elképzelhető, hogy puszta átverésről van szó.

Amennyiben viszont a képek valódiak az nagy valószínűség szerint azt jelenti, hogy lehetőség lesz a konzol egyedivé tételére, például új, akár játékokhoz kapcsolódó oldallapok beszerzésével, sőt ez a megoldás lehetőséget biztosíthat arra is, hogy a gyártón kívül más cégek is egyedi paneleket készíthessenek a géphez. Illetve adott lesz a lehetőség, hogy az alkatrészeket lepattintva a felhasználók maguk kezdjenek valamit a cserélhető borítással. Például be lehet fújni őket arany színűre, ha valakinek nem lenne pénze arra, hogy 24 karátos arannyal borított PlayStation 5-öt vegyen magának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik