Tech

Jövőre már fizetést kaphatnak a legjobb tiktokosok

A TikTok az utóbbi hónapokban erős össztűz alatt áll, hiszen Indiában konkrétan betiltották, a biztonsági szakértők rendszeresen az applikációban rejlő veszélyekre figyelmeztetnek, és már az Egyesült Államok is azt tervezi, hogy elérhetetlenné teszi a rendkívül népszerű alkalmazást az országban.

Valószínűleg ennek (is) az eredménye, hogy az app mögött álló kínai Bytedance igyekszik még vonzóbbá tenni a platformot a legnépszerűbb tartalomgyártók számára, főleg most, hogy a támadások közepette a Facebook is elkezdte előtérbe helyezni a saját, hasonló megoldását.

Az igazán népszerű tiktokosok megtartása érdekében jött lépre az a 200 millió dolláros (~60 milliárd Ft), Creator Found névre hallgató alap, amiből azok a felhasználók kaphatnak juttatást, lényegében fizetést, akik úgy döntenek, hogy a tiktokos tartalomgyártásból szeretnének megélni.

A Bytedance szerint a támogatást 18 éven felüliek igényelhetik, meg kell felelni az egyelőre nem nyilvános feltételeknek, és rendszeresen tartalmat kell gyártani az alkalmazásba. Pályázni elméletileg idén augusztustól lehet, egyelőre még nem ismert módon, és az első kifizetésekre 2021-ben kerülhet sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik