Tech

Egyre többen használhatják a TikTokot másoló Instagram-funkciót

A kínai ByteDance által birtokolt TikTok meglepően rövid időn belül tett szert elképesztő népszerűségre, amit más közösségi platformok üzemeltetői is megirigyeltek. Láthatóan a Google és a Facebook is kacérkodik azzal, hogy valamilyen módon használhatóvá tegye saját felületén a TikTok fő vonzóerejét jelentő, 15 másodperces videóformátumot.

Utóbbi cég az Instagramon belül tenne elérhetővé hasonló funkciót, amit tavaly év végén első körben Brazíliában, majd Franciaországban, Németországban és Indiában kezdtek el tesztelni. A következő fázisban tovább bővül az országok sora,

augusztusban az Egyesült Államokban is kiadják az Instagram Reels-t.

Az eszközzel 15 másodperces videókat rögzíthetnek a felhasználók, amihez zenét választhatnak egy beépített katalógusból, vagy akár mások videóiból is kölcsönözhetnek hangokat, hogy abból mémet, vagy viccet készítsenek.

A lépés főleg annak függvényében időszerű, hogy az USA kormánya a híresztelések szerint heteken belül megtalálja a módját annak, hogy nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva betiltsa a TikTokot. Az amerikai rajt után vélhetően csak idő kérdése, hogy még szélesebb körben használható legyen a Reels.

Tényleg akkora baj, hogy TikTok van a mobilomon?
India után az USA is betiltaná a TikTokot biztosági aggályok miatt. De féljünk-e mi?

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik