Tech

A vártnál hamarabb betilthatja Amerika a TikTokot

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter múlt héten beszélt arról a Fox Newsnak adott interjújában, hogy az Egyesült Államok már keresi annak módját, hogyan tilthatná be a kínai TikTok mobilapplikációt. Dátumról eddig nem lehetett hallani, de most úgy tűnik, hogy a vártnál korábban megléphetik az intézkedést. Mark Meadows, Donald Trump kabinetfőnöke szerint a rövidvideós app betiltásáig

inkább hetek vannak vissza, mint hónapok.

Számos megbízott szakértő vizsgálja már, hogy a kínai alkalmazások, többek közt a TikTok és a WeChat mekkora fenyegetést jelentenek nemzetbiztonsági szempontból. Kína és Amerika között eléggé kiéleződött a feszültség az elmúlt időszakban, főként biztonsági, kereskedelmi és technológiai kérdésekben. A TikTokot korábban több amerikai politikus is kritizálta, nemzetbiztonsági fenyegetésnek nevezve azt, mert állításuk szerint az alkalmazás a kínai rezsim kezében van és adatokat gyűjtenek a felhasználókról.

A TikTok népszerűsége folyamatosan növekszik, és ez az első kínai app, ami a határokon túl is hódítani tud. Csak az év első három hónapjában 315 millióan töltötték le, amire korábban még egyetlen alkalmazásnál sem volt példa.

Tényleg akkora baj, hogy TikTok van a mobilomon?
India után az USA is betiltaná a TikTokot biztosági aggályok miatt. De féljünk-e mi?

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik