Tech

Az amerikai zavargások miatt elmarad a Sony PlayStation 5-ös eseménye

A Sony a múlt héten jelentette be, hogy június 4-én rendeznek egy olyan online eseményt, amin az idén ősszel megjelenő PlayStation 5 konzol játékai kapják a főszerepet. Ennek viszont keresztbe tettek az Egyesült Államokban egyre inkább elharapódzó zavargások, amik az amerikai St. Louis-ban George Floyd halálához vezető rendőri brutalitás miatt robbantak ki.

A hétvége folyamán számtalan vállalat (Netflix, Hulu, YouTube) reagált az eseményekre, szolidaritásukat fejezve ki az afro-amerikai közösség felé, és ennek részeként a Sony által birtokolt PlayStation brand is bejelentette, hogy bizonytalan időre elhalasztják az említett eseményt, méghozzá azért, mert a jelenlegi helyzetben a játékok ünneplésénél vannak sokkal fontosabb dolgok, amiknek hangot kell adni.

Az eredetileg június 4-re tervezett eseményen azon új játékok mutatkoztak volna be, amik a konzol megjelenésével egy időben, vagy nem sokkal azt követően kerülnek a boltokba, illetve sokan arra számítottak, hogy a vállalat végre leleplezi a PlayStation 5 konzolt, aminek a külsejéről még mindig nem tudni semmit, hiszen a Sony eddig csak a hardverről és a kontrollerről közölt hivatalos információkat. Hogy a rendezvényt mikor fogja pótolni a cég, arról egyelőre még nincs hivatalos információ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik