Tech

Már 50 milliónál is több The Witcher-játék kelt el világszerte

Már több, mint 50 millió példány elkelt a The Witcher-játéksorozat epizódjaiból, jelentette be a minap a fejlesztésért felelős CD Projekt. A széria 2007-ben indult, és az elmúlt 13 évben összesen három rész látott napvilágot. Ezek közül a legsikeresebb a The Witcher 3: Wild Hunt, ami eredetileg 2015-ben jelent meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, de tavaly készült belőle egy átirat Nintendo Switchre is.

A játéksorozat tavaly lépte át a 40 milliós rekordot, és az epizódok közül már akkor is a harmadik rész volt a listavezető, hiszen az eladások felét ez a játék produkálta. A The Witcher 3 sikere nem véletlen, hiszen az eredeti megjelenés idején minden létező díjat besöpört, egyaránt éltették a játékosok és a kritikusok, és nagy általánosságban mindenki az elmúlt évtized egyik legjobb videójátékaként tartja számon.

Ami meglepő, hogy a széria tavaly óta úgy volt képes volt 10 millióval növelni az eladásokat, hogy öt éve nem jelent meg új epizód. Ebben persze szerepe volt a Nintendo Switch-es verziónak, de az eladások újbóli megugrásában sokkal nagyobb szerepe lehetett a tavaly indult, netflixes Vaják című sorozatnak, ami a játékok alapjául is szolgáló regényeket adaptálta a kisképernyőre.

A Henry Cavill főszereplésével készült széria debütálását követően a The Witcher 3 visszakerült a világ legnagyobb digitális játékáruházának, a Steamnek az eladási listáira, és az aktív játékosszám is olyan mértékben nőtt, hogy az akkor négyéves program ismét bekerült a szolgáltatás legnépszerűbb címei közé.

Egyszerűen csodálatos, hogy a Witcher 3 már a Nintendo Switch-en is szépen elfut
Minden idők egyik legjobb nyitott világú akció-szerepjátéka végre játszható a Nintendo hibrid konzolján is. Teszt.

A The Witcher-játéksorozat elképesztő sikere persze jót tett a programot fejlesztő és kiadó, lengyel CD Projektnek is, ami idén Európa legnagyobb videójátékos cégévé vált, maga mögé utasítva az Assassin’s Creed– és Far Cry-játékokról (is) híres francia Ubisoftot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik