Tech

Az LG új 48 hüvelykes OLED tévéje a gamereket veszi célba

Az LG évek óta élen jár az okostelevíziók, azon belül az OLED paneles készülékek fejlesztésében, és a 2020-es modelljeik közül az egyik legizgalmasabbnak tűnő CX sorozat modelljei is kaphatóak lesznek hazánkban. A széria egyik legnagyobb újdonsága, hogy része egy 48 hüvelykes változat is, ami egy teljesen új kijelzőméretet képvisel a gyártó korábban 55 hüvelyktől induló OLED portfóliójában.

Az organikus LED-ekkel dolgozó OLED technológia előnye ugyebár az egyenként vezérelhető diódáknak köszönhető tökéletes fekete, valósághű színek és végtelen kontrasztarány. A 48 hüvelykes méretnek köszönhetően pedig már azok is élhetnek ezen megoldás előnyeivel, akik nem akartak 55 hüvelykes vagy nagyobb tévét, és ezzel a készülékkel a gyártó célkeresztjébe bekerültek a gamerek is.

Fotó: LG

A gyártó elképzelése szerint ez a tévé akár monitorként is használható, de nemcsak a korábbinál kisebb mérettel akarnak a megrögzött PC-s játékosok kedvében árni. A gördülékeny játékmenet érdekében a CX modellek (tehát a nagyobbak is) Nvidia G-SYNC támogatással érkeznek, és emellé adott még az 1 miliszekundumos válaszidő, a 120 Hz-es képfrisstési ráta, az alacsony bemeneti késleltetés, valamint a négy darab HDMI 2.1 bemenet, amelyek támogatják a VRR, ALLM és eARC-specifikációkat is.

Egy tévé persze főleg a konzolosoknak lehet jó kiegészítő, és a fenti specifikációkkal egy CX készülék jó választás lehet az idén érkező újgenerációs Xbox Series X vagy a PlayStation 5 konzol mellé is.

Hasznos tulajdonság továbbá, hogy a CX szenzorai képesek felmérni a szoba méreteit és akusztikai adottságait, ami alapján a mesterséges intelligencia végzi el a hangrendszer beállítását. A beépített Dolby Atmos technológia így a térnek megfelelő hangzást képes megszólaltatni, méghozzá 40W teljesítménnyel. A készülék emellett fel van szerelve a Dolby Vision IQ technológiával, ami a helyiség fényviszonyaihoz optimalizálja a képernyő beállításait és fényerejét.

Magyarországra is jönnek az LG legújabb OLED és NanoCell tévéi
Itthon is kapható lesz a gyártó eddigi legkisebb, mindössze 48 hüvelykes OLED tévéje.

Az pedig már nemcsak a videójáték szempontjából fontos, hogy a CX széria minden tévéje a gyártó harmadik generációs α9 AI-processzorával van felszerelve, ami mélytanulási algoritmust használva azonosítja a képernyőn megjelenő tartalom típusát, és annak megfelelően javítja fel a kép- és hangminőséget. Ennek köszönhetően a televízió mesterséges intelligenciája képes az eredetileg 4K-nál alacsonyabb felbontású felvételeket felskálázni valódi 4K minőségűre, így akár a natív 4K megjelenítésére csak ritkán képes Xbox One és PlayStation 4 konzolok esetében is jelentős látványjavulás érhető el, a HD és SD minőségű tévéadásokról és régi DVD-kről és Blu-rayekről nem is beszélve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik