Tech

Újra kaphatók lesznek itthon a Huawei laptopjai

Pár napja számoltunk be arról, hogy május 20-tól itthon is megvásárolható lesz a Honor egyik legújabb laptopja, a MagicBook 15, és ezzel nagyjából párhuzamosan a márka nagytestvére, a Huawei is bejelentette, hogy a hordozható gépeik visszatérnek a hazai piacra, azaz hamarosan Magyarországon is megvásárolhatók lesznek a MateBook 13 és a MateBook D15 modellek.

A MateBook 13 laptopokba újgenerációs Intel chipekkel (i7 vagy i5) érkeznek, míg a MateBook D15 variánsok Ryzen 5 vagy 7 processzorral lesznek elérhetők. Az ultrabook kategóriát erősítő gépek közül a 13-as verzió 2K-s kijelzővel érkezik, ráadásul az i7 esetén itt a panel érintésérzékeny, és emellé választható 8 vagy 16 GB DDR RAM, amit egy 512 GB-os SSD egészít ki. A D15 esetében 8 GB DDR RAM-mal kell számolni, illetve a laptop kérhető lesz 256-os vagy 512 GB-os SSD-vel is.

Huawei MateBook 13. Fotó: Huawei

Huawei telefon tulajdonosoknak lehet további jó hír, hogy a MagicBook 15-höz hasonlóan ezek a gépek is úgy lettek kialakítva, hogy megkönnyítsék a mobiltelefon és a laptop közti kommunikációt. A MateBook 13 és a MateBook D15 modellek támogatják például a OneHop névre hallgató, érintéses gyorsmegosztást, illetve a többképernyős megoldást, aminek hála a telefon képe megjeleníthető a notebook kijelzőjén, és az egér, illetve a billentyűzet használatával is kezelhetők rajta a különböző fájlok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik