Tech

Újabb közösségi appot kaszál el a Google

A Google-t a tavaly áprilisban bezárt Google+ bukása sem tántorította el attól, hogy próbálja megvetni a lábát a közösségi médiában. A keresőcég júliusban már el is kezdte tesztelni a Shoelace nevű appot, ami egy olyan helyi közösségekre építő szolgáltatás volt, amin keresztül az emberek különféle aktivitásokhoz kereshettek társaságot maguknak, például koncertekhez, vagy sportoláshoz.

A kísérleti üzemmódban tesztelt, korlátozott felhasználói kör számára elérhető alkalmazást viszont teljesen elkaszálják a fejlesztők,

május 12-én hivatalosan is vége lesz a Shoelace fejlesztésének, ami így sosem jut el szélesebb közönséghez.

A Shoelace-ben a felhasználók eseményeket készíthettek, amikre aztán mások feliratkozhattak, meghívhattak ismerősöket, vagy ismeretleneket. A Facebookhoz hasonlóan a Shoelace ajánlatokat is előásott a környéken meghirdetett eseményekből a megadott érdeklődési körök és hobbik alapján. Az ötlet nem új keletű, a Google 2011-ben elindította a Schemert, ami pont ugyanazt kínálta, amit most a Shoelace, de 2014-ben végül azt is bezárták.

A cég posztja szerint a Shoelace halálát most a koronavírusos világjárvány okozta, mivel a fejlesztők szerint egészségügyi krízis idején nem sok létjogosultsága van az app fejlesztésének – de valamiért a járvány vége után sincs tervben, hogy tovább dolgozzanak rajta.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik