Tech

Végül a Google győzött: már a Play Store-ból is tölthető a Fortnite

Habár az őrülten népszerű battle royale műfajú Fortnite mobilos verziója már 2018-ban megjelent, de mostanáig nem lehetett megtalálni az androidos telefonok alkalmazásboltjában, a Play Áruházban.

Ennek oka, hogy a fejlesztő Epic Games egész egyszerűen nem akarta, hogy a Google boltjában is ott legyen az alkalmazás, ugyanis ebben az esetben a játékból származó bevétel 30 százaléka a keresőóriást illeti. A Fortnite ingyenes, de a játékon belüli mikrotranzakciókból komoly összegek folynak be a stúdióhoz, és valahol érthető, hogy a saját munkájuk gyümölcsét nem szívesen osztják meg a Google-el.

Éppen ezért 2018 óta a Fortnite csak az Epic Games saját oldaláról volt letölthető androidos készülékekre (az Apple-féle App Store kínálatában rég megtalálható). Kényelmesnek ez a megoldás ugyan aligha nevezhető, ugyanakkor a legtöbb játékosnak nem volt gondja vele. Az Epic számára viszont gondot jelent az ilyen jellegű terjesztés, ugyanis a Google veszélyesnek titulál minden olyan alkalmazást, amit a Play Áruházból nem, csak úgynevezett sideload művelettel lehet az Androidot futtató telefonokra telepíteni.

Androidon is kipróbáltuk a legnagyobb idei mobilőrületet
Nekiestünk a Fortnite bétájának: nem rossz, de ennél azért még lehet sokkal jobb is.

Jó eséllyel ez vezethetett oda, hogy a Fortnite-ot fejlesztő cég végül meggondolta magát, megegyezett a Google-lel és már hivatalos úton is leszedhető a játék Androidra. Az Epic tehát lenyelte a békát, ugyanakkor a változásról szóló hivatalos közleményükben nem finomkodnak, és kerek-perec kijelentik, hogy a keresőóriás gyakorlatait károsnak találják, és reménykednek abban, hogy a cég a közeljövőben változtat a megkérdőjelezhető üzleti hozzáállásukon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik