Tech

A Google nem adja fel, új közösségi oldalon dolgozik

Úgy tűnik, hogy a Google-t az áprilisban bezárt Google+ bukása sem tántorítja el attól, hogy próbálja megvetni a lábát a közösségi médiában. A The Next Web forrásai szerint a keresőcég már teszteli a Shoelace nevű appot, ami egy olyan helyi közösségekre építő szolgáltatás lesz, amin keresztül az emberek különféle aktivitásokhoz kereshetnek társaságot maguknak, például koncertekhez, vagy sportoláshoz.

Jelenleg csak meghívóval lehet regisztrálni, és a funkciók is korlátozottak. A felhasználók eseményeket készíthetnek, amikre aztán mások feliratkozhatnak, meghívhatnak ismerősöket, vagy ismeretleneket. A Facebookhoz hasonlóan a Shoelace ajánlatokat is előás a környéken meghirdetett eseményekből a megadott érdeklődési körök és hobbik alapján. Az ötlet nem új keletű, a Google 2011-ben elindította a Schemert, ami pont ugyanazt kínálta, amit most a Shoelace, de végül 2014-ben azt is bezárták.

A Shoelace egyelőre csak New York területén érhető el Androidon és iOS-en, feliratkozni nem lehet rá, de a Google idővel vélhetően szélesebb körben is megnyitja más régiókban.

(Kiemelt kép: iStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik