Tech koronavírus

Adótornyokat gyújtottak fel az 5G ellenzői

Korábban mi is írtunk róla, hogy az újgenerációs mobilhálózat, az 5G ellenzői attól rettegnek, komoly egészségügyi következményekkel jár a magasabb frekvenciájú sugárzás és egy hatalmas emberkísérletről van szó. A világ több pontján szerveztek már tüntetéseket (Budapesten is volt már ilyen), ám most kevésbé békés akciókról számol be a BBC.

A múlt héten legalább három adótornyot gyújtottak fel az ellenzők az Egyesült Királyságban, így a rendőrségnek és a tűzoltóknak is közbe kellett avatkozniuk. Ezen felül több olyan eset is említhető az elmúlt napokból, amikor az aktivisták kábeleket telepítő mérnököket zaklattak, fenyegettek.

A neten jó ideje keringenek az újgenerációs mobilhálózatról szóló összeesküvés-elméletek, miszerint az emberek fejfájástól, álmatlanságtól, feledékenységtől fognak szenvedni a sugárzás miatt, de a koronavírus-járvány óta egy újabb elmélet terjed, ami már a járvánnyal is összemossa a mobilhálózatot. A legújabb összeesküvés-elmélet szerint nem lehet véletlen, hogy Vuhanból indult az új koronavírus, ahol már használnak 5G-t, és ahogy a világon egyre több országban vezetik be a technológiát, úgy terjed a vírus is, amire nyilván semmi tudományos bizonyíték sincs, de még arra se, hogy magában káros lenne az 5G.

Tényleg a történelem legnagyobb emberkísérlete zajlik a szemünk előtt?
Budapesten is tiltakoztak az újgenerációs mobilhálózatok ellen, ami állítólag megsüti a bolygót. Velünk együtt.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik