Tech koronavírus

Koronavírus: 310 ezer forintos bónuszt ad összes alkalmazottjának a Facebook

A Facebook ezer dolláros, átszámítva körülbelül 310 ezer forintos bónusszal segíti az összes munkavállalóját a koronavírus-járvány idején, ezt Mark Zuckerberg vezérigazgatója jelentette be kedden este egy belsős levelezésben.

A BBC cikke szerint a vállalatóriás világszerte 45 ezer embert alkalmaz teljes állásban, de mellettük is ezreket foglalkoztatnak részmunkaidőben.

A mostani rendkívüli pluszon kívül minden alkalmazott a legmagasabb osztályzatot kapja teljesítménye alapján, ezzel biztosítva, hogy megkapják az évente kétszer járó prémiumot is.

A Facebook döntött arról is, hogy 100 millió dolláros alapot hoznak létre a kisvállalkozások számára, akik várhatóan nehezen tudnak majd megbirkózni a koronavírus negatív gazdasági hatásaival.

A Facebook, a Google és a Twitter is arra kérte egyébként a munkavállalóit, hogy dolgozzanak otthonról. Hogy ez miért fontos, azt nem lehet elégszer hangsúlyozni:

Egy budapesti háziorvos kérése: mindenki maradjon otthon!
Eörsi Dániel könyörög a betegeknek, ne menjenek orvoshoz, hanem telefonáljanak. Szerinte csak egy középkori módszer van a járvány fékezésére: az elkülönülés. Tízezrek élete múlhat azon, hogy ezt megértjük-e, vagy sem.

Kiemelt kép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik