Tech

Új funkciókkal bővül a legnépszerűbb böngésző

A Google múlt héten adta ki a Chrome legújabb verziójának bétáját Android, Chrome OS, Linux és macOS rendszerekre. A böngésző 81-es kiadása két olyan jelentősebb változást is hoz, ami egyelőre a fejlesztőknek érdekes, de később a felhasználók is élvezhetik az előnyeiket.

A böngésző a WebXR szabvánnyal támogatni fogja a kiterjesztett valóságra épülő tartalmak (AR) webes megjelenítését – innentől már csak a fejlesztők kreativitásán múlik, mit készítenek. Az új Hit Test API fejlesztői készletével lehetővé válik digitális rétegeket valós környezetekben elhelyezni. Természetesen ez mobilon lesz hasznos, kihasználva annak kameráját, nem az asztali platformokon.

Forrás: Google

A Chrome 81-mal érkezik a Web NFC keretrendszer is, aminek köszönhetően a felhasználók a böngészőn keresztül is elérhetik az NFC chipjeiket, és interakcióba léphetnek valós életbeli objektumokkal. Ilyen módon többet tudhatnánk meg egy kiállítási darabról a múzeumban, vagy speciális szoftver nélkül jelentkezhetnénk be egy konferenciára.

A stabil változat vélhetően március közepén válik letölthetővé, és a fent említett újdonságok mellett biztonsági javításokat is hoz magával.

Forrás: Google

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik