Tech

A Google javította a mobilos adatokat eltüntető hibát

A Google pár napja felfüggesztette a Chrome 79-es verziójának kiküldését az androidos eszközökre egy hiba miatt. A felhasználók ugyanis a böngésző frissítésének telepítése után adatvesztést tapasztaltak olyan androidos appokban, amik a WebView keretrendszert használják, ezek közzé tartozik például a Twitter Lite. A keresőcég akkor azt mondta, hogy az eltűnt adatok valójában nem törlődtek, csak hozzáférhetetlenné váltak, és már dolgoznak a javításon.

A keresőcég szerdán elő is állt a hibát már nem tartalmazó frissítéssel, és elnézést kért az érintett felhasználóktól. Hozzátették: az adatok valóban nem vesztek el véglegesen, csak az appok nem fértek hozzá. A tapasztalatok alapján többek mentései tűntek el például mobiljátékokban, köztük korábban elnyert jutalmak is.

A cég szerint sokkal kevesebb az érintettek száma, mint az elsőre tűnt. Az androidos Chrome-felhasználóknak mindössze 15 százaléka telepítette a verziót, a korábban egy bugjelentésben említett 50 százalék helyett. Mostantól már bárki frissíthet a Chrome 79-re, nem lesz baj.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik