Tech

Jó hírt közölt a Google a Windows 7-et használókkal

Ahogy mi is beszámoltunk róla: a Microsoft 2020. január 14-től már nem támogatja a több mint 10 éves Windows 7 operációs rendszert, ezen a napon a szoftver kiterjesztett terméktámogatási ideje lejár. A gyakorlatban ez azt takarja, hogy a hétköznapi felhasználók nem kapnak új biztonsági frissítéseket és hibajavításokat a rendszerhez, aminek következtében sokkal kockázatosabbá válik annak használata. Mindenkinek ajánlott a Windows 10-re váltania, hiszen a Microsoft ehhez rendszeresen szolgáltatja majd a fejlesztéseket.

A Google ezen apropóból blogposztban közölte, hogy legalább 18 hónapig még támogatni fogják a Chrome böngészőt Windows 7 operációs rendszer alatt is, tehát a fontos biztonsági frissítéseket eddig kapják meg a felhasználók. Ahogy Max Christoff, a Chrome mérnökigazgatója fogalmazott: 2021. július 15-ig biztosan, de lehet, hogy még annál tovább is.

A döntésnek főleg azon cégek örülhetnek, akik a Chrome-ot használják munkához, és még nem álltak át Windows 10-re. Igaz, ettől függetlenül a Windows 7 használata kockázatosabb lesz a biztonsági javítások hiányában, de legalább a böngésző kitart még egy ideig.

Fontos nap jött el: hivatalosan is vége a Windows 7-nek
A régi operációs rendszer kedden még megkapja az utolsó frissítéseket, de innentől vége a támogatásnak.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik