Tech

A Google Térképre is felkerült a különleges lánykérés

Napjaink egyik leggyakrabban használt szolgáltatása és okostelefonos alkalmazása a Google Térkép, amit egyaránt használunk navigációra ha sétálunk, ha tömegközlekedünk, netán vezetünk. A térképszolgáltatás azon felül, hogy hasznos, rendszerint hallani vele kapcsolatos meglepő történetekről. Megesett már, hogy 22 év után a Google Mapsen találták meg egy eltűnt férfi maradványait, vagy hogy valakinek a himbálózódó péniszét sikerült megörökíteni, de arra is volt példa, hogy a térkép buktatott le egy hűtlen házastársat.

A 32 éves Steffen Schwartz egészen rendhagyó módját választotta annak, hogy feleségül kérje szíve választottját. A német földműves tavaly májusban egy vetőgép segítségével úgy alakított ki egy kukoricatáblát, hogy az üresen maradt földrészek betűket formáljanak, és így kiolvasható legyen németül a „Hozzám jössz feleségül?” kérdés. Barátnőjét arra kérte, hogy reptessen drónt a mező felé, aminek segítségével madártávlatból nézve a területen kirajzolódott az ominózus mondat. Természetesen elhangzott az igen, így idén májusban már az esküvőre készül a boldog pár.

A történet azonban itt nem ért véget: a Google Térképén is meg lett örökítve a jelenet, amit ezen a linken bárki megnézhet. Schwarz elárulta, hogy fogalma sem volt róla, hogy a keresőcég térképszolgáltatása is felvételt készített a kreálmányáról, de örül annak, hogy a világon bárki láthatja a különleges alkalmat.

Forrás: Google Maps

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik