Tech

Az arcát kitakarták, de a boldogan lóbált nemi szerv ott maradt a Google Térképen

Valószínűleg életében egyszer már mindenki látott egy olyan Google Térkép válogatást, amiben szemfüles felhasználók olyan furcsa pillanatokat gyűjtöttek össze a szolgáltatásból, amiket a keresőóriás akkor örökített meg, mikor kamerákkal készített felvételeket az utcakép szolgaltás megjelenítéséhez.

A Google persze fokozottan figyel arra, hogy arcok és rendszámtáblák ne legyenek kivehetők a fotókon, de mókás szituációk azért így is akadnak bőven. Az egyik legfrissebb találat egy Twitter-bejegyzésnek köszönhetően lett népszerű, és nem mást ábrázol, mint egy kutyáját sétáltató férfit Liverpool Breck nevű utcájában. Ami különlegessé teszi a felvételt, hogy az ismeretlen fickó a fotós járművet megpillantva előkapta a nemi szervét, hogy boldogan lóbálja az elhaladó kamerás autónak.

Az arcfelismerő algoritmus ugyan jól vizsgázott, hiszen a férfi, illetve a mögötte haladó nő arcát teljesen kitakarta, ugyanakkor a Twitteren megosztott videó tanúsága szerint a nemi szerv eltüntetésére a rendszer nem fordított akkora figyelmet, az ugyanis tökéletesen kivehető volt a képeken. Legalábbis korábban: az alig két napja megosztott videó elterjedését követően (amit már több, mint 1,6 millióan láttak) a Google azonnal lépett, és lecserélte a kérdéses utcaképet, kiradírozva onnan a kék pólós férfit.

Persze gondolhatnánk, hogy a felvétel átverés, de erről szó sincs, hiszen a Twitter-bejegyzésre érkezett válaszok között jól látszik, hogy a Google szisztematikusan távolította el a szemérmetlenkedő illetőt, és a férfi nyomai még mindig fellelhetők a rendszerben, csak ügyesen kell forgatni a kamerát. Mutatjuk:

Ha pedig már Google Térkép, akkor hazai érdekesség, hogy a Google április és május folyamán frissíti Magyarország legnagyobb városainak utcaképét, ugyanakkor mi senkinek nem javasolnánk, hogy a liverpooli férfihoz hasonlóan reagáljon a keresőóriás kameráinak megjelenésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik