Tech

Így nézhet ki az új Google Térkép

A Google idén számos új funkcióval tette könnyebbé és hasznosabbá a Térképben való navigációt, de vajmi kevés figyelmet szentelt az app külsejére. az Android Police forrásai által szivárogtatott friss képernyőmentések szerint viszont már nincs messze egy teljesen új dizájn, ami nem csak letisztultabbá teszi a szolgáltatást, de egyben számos idegesítő apróságot is orvosol.

A keresősáv bal oldalán található, három csíkot ábrázoló „hamburgerikon” például eltűnik. Újragondolják az alsó menüt is, ahonnan a Felfedezés, Ingázás, Önnek gombok érhetők el. A jövőben nem csak az elnevezésük változik, de további új opciók bővül a sáv. A jelenlegi dizájnban a hamburgermenü alól előhívható beállítások tálcája a kijelző jó kétharmadát elfoglalja, amit szintén újragondoltak a tervezők, a későbbiekben a jobb felső sarokban látható fiókváltó gomb alól lesznek előhívhatók a beállítások.

Az új kezelőfelület egyes felhasználók számára már látható az androidos Térkép 10.31.1-es verziójában, de egyelőre csak egy szűk kör férhet hozzá. Mivel egy tesztről van szó, kérdéses, mikor válik elérhetővé világszerte.

Forrás: Android Police

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik