Tech

Új funkciókkal ünnepel a 15 éves Google Térkép

Hihetetlen, de már 15 éves a Google Térkép, a világ legnépszerűbb térképszolgáltatása, ami nélkül sokan már elindulni sem mernek sehova. A keresőcég közleménye szerint már több mint egymilliárdan használják a szolgáltatást, ez alkalomból pedig a felhasználók visszajelzésein alapuló új kinézettel és funkciókkal adják meg a módját a jeles alkalomnak. Mostantól a frissített androidos és iOS-es alkalmazás öt új ikonnal teszi még könnyebben elérhetővé teszi a szükséges funkciókat:

Felfedezés: A Felfedezés lapon többek között információkat, értékeléseket és véleményeket találhatunk a világ mintegy 200 millió helyéről, ideértve a helyi éttermeket, a közeli látnivalókat és a városi tájékozódási pontokat.

Ingázás: Akár autóval, akár tömegközlekedéssel utazunk, az Ingázás ikonnal könnyen tájékozódhatunk a leghatékonyabb útvonalról. Egyszerűen be kell állítani a napi ingázási útvonalát, hogy valós idejű forgalmi frissítéseket, menetidőket és javaslatokat kapjunk az alternatív útvonalakhoz.

Forrás: Google

Mentve: A felhasználók több mint 6,5 milliárd helyet mentettek el a Google Térképen – a szomszédos pékségtől kezdve a közelgő vakáció alkalmából kiszemelt híres étteremig. Mostantól ezeket kényelmesen megnézhetjük egyetlen helyen, emellett pedig megszervezheti közelgő utazását, valamint ajánlásokat oszthat meg az eddig meglátogatott helyek alapján.

Közzététel: Évente százmillió felhasználó segíti információkkal a Google Térkép naprakészen tartását. Az új Közzététel lapon könnyedén megoszthatjuk helyi ismereteinket, például az utak és címek részleteit, a hiányzó helyeket, az üzletek értékelését és az azokról készített fotókat. Minden hozzájárulás nagyban segíti a többi felhasználót az új helyek megismerésében és a döntéshozatalban.

Frissítés: Az új Frissítés lap egy „hírfolyam”, a helyi szakértők által felkapott kihagyhatatlan helyekről. A felfedezés mellett elmentheti és megoszthatja ajánlásait másokkal, vagy közvetlenül cseveghet vállalkozásokkal is, hogy kérdéseire választ kapjon.

A Google Térkép ikonja is megújult. A térkép kezdetektől fogva kulcsfontosságú elemére, a tűre épül, a cég közleménye szerint egyben képviseli azt a fejlődést, amely az egyik pontból a másikba történő navigálással kezdődött, és az új helyek és élmények felfedezésének megkönnyítéséig jutott. A szülinap alkalmából egy ünnepi témájú autó ikon is díszíti a Térkép navigációját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik